Clifton Hill

The owners of this ornate home saw huge potential when they purchased this classic, beautifully kept, Victorian cottage in a prized location. Their brief was to create an open, bright, inviting home where friends could gather together and be hosted by a family that loves to entertain. Working closely with Sam Tiani of Lignum Building and Constructions this renovation was a successful collaboration between designer and builder, to recreate the bathroom, kitchen and living area to better connect to the outdoor space and green vistas. Our approach was to maximise circulation of the main living space with a central work surface/ dining area that forms the hub of the house, with a dramatic sky window hovering above. A sensitive, restrained palette using high performance materials was chosen to create continuity and clean lines, with ease of maintenance and durability being a priority – white veined porcelain forms the custom made sink and counter tops, and provides a consistent finish that links the utility area and quiet study space together. A large timber wall unit neatly conceals appliances and pantry forming a timber backdrop to the kitchen. The bathroom is an exploration of materiality, dark timber flooring, textured mosaics and simple considered details reflect and compliment the palette throughout the house. A new full height window brings the outdoors in and the bespoke glass pivot door allows daylight to penetrate into the adjacent corridor. This design exceeded expectations and thanks to our trusting clients, here is a home filled with warmth and light that reflects the understated style and sophistication of its owners.

Collaborators

Photography
Martina Gemmola
We are passionate aboutcreating crafted andenduring spaces that makeway for special moments ofdelight in the detail.